Boek
Nederlands

Het grote Boeboeksbal

Marc De Bel (auteur), Brian Clifton (andere), Marijke Meersman (illustrator)
+1
Het grote Boeboeksbal
×
Het grote Boeboeksbal Het grote Boeboeksbal
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tijdens de langste nacht van het jaar vieren de Boeboeks een groot Boeboeksbal met veel zang en dans. Maar dit jaar wordt het feest ineens onderbroken door boer Spuiters. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Feesten, Muziek
Titel
Het grote Boeboeksbal / Marc de Bel ; met muziek van Brian Clifton ; met ill. van Marijke Meersman ... [et al.]
Auteur
Marc De Bel
Andere
Brian Clifton
Illustrator
Marijke Meersman
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Tingel, 2005
[118] p. : ill. + cd
ISBN
90-77060-48-0

Besprekingen

Tijdens de langste nacht van het jaar vieren de Boeboeks een groot Boeboeksbal met veel zang, dans, eten en drinken. Dit jaar wordt het feest echter ineens onderbroken door boer Spuiters met zijn jachtgeweer. Boer Spuiters heeft het vervolgens lastig met de komst van de ratten. Een mooi vormgegeven boek door de vele kleurige illustraties die een beeld geven van de Boeboeks (dieren met menselijke eigenschappen) en het feest. De omslagillustratie toont de bijzondere wezentjes, die samen muziek maken. De teksten zijn in een grote letter gezet en bevatten veel onbekende en soms moeilijk te lezen woorden (zeemzoete praatjes, hypnotiserende ogen, acrobatisch, verongelijkt, pimpelaarster, bollerd, krieuwelende hoop). In de tekst zijn de twaalf liedjes die ook op de bijgevoegde cd staan opgenomen. Daardoor heeft het verhaal niet veel om het lijf. Het verhaal lijkt soms slechts geschreven te zijn om de liedteksten, die qua inhoud ook niet heel bijzonder zijn, te publiceren. Een boek met mooie …Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties