Boek
Nederlands

In het diepe

Ook verschenen als Liefde in het strandcafé

Lucy Diamond (auteur), Mieke Vastbinder (vertaler)

In het diepe

Ook verschenen als Liefde in het strandcafé

Een jonge vrouw met weinig geluk in haar carrière en in de liefde erft een strandcafé in Cornwall — het begin van een nieuw leven.
Titel
In het diepe
Ook verschenen als
Liefde in het strandcafé
Auteur
Lucy Diamond
Vertaler
Mieke Vastbinder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The beach cafe
Uitgever
Houten: Unieboek/Het Spectrum, [2013] | Andere uitgaven
384 p.
ISBN
9789000336159 (paperback)

Besprekingen

Evie is een dertig-plusser, die nog niet veel van haar leven gebakken heeft. Toegegeven, ze heeft een vaste vriend, Matthew, en een baan. Ze heeft een familie die om haar geeft en een tante Jo bij wie ze haar vakanties gaat doorbrengen. Die heeft namelijk in Cornwall een café op het strand. Als tante Jo plots sterft, is de hele familie stomverbaasd als ze haar huis en café nalaat aan de impulsieve, onverantwoordelijke Evie. Iedereen dringt erop aan dat ze het verkoopt en een opleiding voor lerares gaat volgen, maar Evie twijfelt. Ze heeft in haar leven nog niet veel zelfstandig gedaan en ze is van nature onzeker. Een paar bezoeken aan het café doen haar nog meer twijfelen: om de zaak behoorlijk te leiden, zou ze er moeten wonen. Matthew reageert ontzet. Ze moet kiezen tussen hem en het café. Haar zussen, die allebei hun leventjes op de rails hebben, ondermijnen haar zelfvertrouwen nog meer door al te anticiperen op haar mislukking. Het duurt 150 bladzijden tot ze besluit haar instinct…Lees verder
Een romantische feelgood aan een zomers strand. De dromerige Evie is het zwarte schaap van de familie. Waar haar zussen een perfect leven hebben opgebouwd, laat zij een spoor van mislukte kunstzinnige carrières na. Als haar lievelingstante echter plotseling overlijdt, erft Evie haar strandcafé in Cornwall en wordt ze gedwongen een nieuw leven op te bouwen. Haar familie heeft weinig vertrouwen in een succesvolle afloop, maar Evie is vastbesloten haar leven op de rails te krijgen. Zal het café aan het strand, samen met haar liefdesleven, eindelijk tot bloei komen?'Liefde in het strandcafé’ is geschreven in de ik-persoon en leest makkelijk weg. Lucy Diamond (Nottingham, 1970) werkte voor verschillende uitgeverijen en daarna een tijdje voor de BBC, maar schrijft nu fulltime. Er staan inmiddels bijna twintig boeken op haar naam.