Dvd
Engels
Miguel (12) is dol op muziek, maar muziek is verboden in zijn familie. Miguel belandt op magische wijze in het Dodenrijk, waar hij op zoek gaat naar zijn familiegeschiedenis. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Coco
Regisseur
Lee Unkrich Adrian Molina
Componist
Michael Giacchino
Taal
Engels
Uitgever
Disney/Pixar, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
1u 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Frans, Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418525545

Besprekingen

Disney-Pixar-animatiefilm van Lee Unkrich (Finding Nemo; Toy story) en Adrian Molina. De 12-jarige Miguel woont in het stadje Santa Cecilia, Mexico. Hij droomt ervan gitarist en zanger te worden, net als zijn idool Ernesto de la Cruz, maar zijn overgrootmoeder Coco heeft alle muziek verboden. Op de feestdag Dag van de Doden belandt Miguel op mysterieuze wijze in het dodenrijk, waar hij op zoek gaat het geheim van zijn familiegeschiedenis. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Peter de Bruijn (NRC 28-11-'17) ziet 'positief exotisme' en vindt de film niet vernieuwend, maar wel 'visueel een grote traktatie'. Floortje Smit (Volkskrant 30-11-'17): '(...) een schitterende, zorgvuldige ode aan Mexico's culturele rijkdom (...) een amusante, originele film die kinderen bijbrengt hoe bitterzoet melancholie kan zijn - wie doet het ze na?' Winnaar van de Golden Globe voor Beste animatiefilm en van Oscars voor Beste animatiefilm en Beste originele liedje (Remember me). Vanaf ca. 8 jaar.

Over Lee Unkrich

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin from Paris, France

Lee Edward Unkrich (Cleveland, 8 augustus 1967) is een Amerikaans filmregisseur en -editor.

Biografie

In zijn jeugd acteerde Unkrich bij het Cleveland Playhouse.Hij studeerde in 1990 af aan de School of Cinematic Arts van de University of Southern California.

Unkrich is sinds 1994 lid van het team van Pixar Animation Studios, waar hij in 1994 aan het werk ging als monteur. Dit was bedoeld als tijdelijke baan voor de productie van de film Toy Story. Hij was co-regisseur van Toy Story 2, Monsters, Inc., en Finding Nemo. Voordat hij bij Pixar kwam, werkte Unkrich enkele jaren als televisieregisseur en –monteur. Unkrich is vandaag de dag lid van de American Cinema Editors.

Unkrich heeft drie kinderen.

Filmografie

  • Prison Stories: Women on the Inside (1991) (TV) (productieassistent)
  • Silk Stalkings (1991) (TV Series) (assistent-monteur, …Lees verder op Wikipedia