Een vrouw van in de dertig ziet zichzelf geplaatst voor keuzen wanneer haar 17-jarige halfzusje met problemen bij haar in Londen de zomer komt doorbrengen.
Extra onderwerp
CHI, ROM
Titel
Exit
Auteur
Katy Regan
Vertaler
Mieke Vastbinder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The one before the one
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2012
296 p.
ISBN
9789400500396 (paperback)

Besprekingen

Exit van Katy Regan gaat over de 32-jarige Caroline. Ze stond op het punt in het huwelijksbootje te stappen met Martin, maar heeft dit drie maanden van tevoren afgeblazen. Martin is te veel de broer die ze zich altijd gewenst had en te weinig de minnaar die haar hart op hol doet slaan. Aan het begin van het boek zou ze helemaal klaar moeten zijn om van het vrijgezellenbestaan te gaan genieten. Alleen, hoe doe je dat? Ze loopt over van twijfel: heeft ze er goed aan gedaan het hart van de charmante Martin te breken? Ze is immers al 32 en wil de vader van haar kinderen dringend ontmoeten. Beroepshalve gaat het haar voor de wind. Ze is zeer goed in wat ze doet: mondhygiëne verkopen. Zo volgen we drie bladzijden lang hoe ze een belangrijke koper zover krijgt dat hij een grote bestelling plaatst en dat allemaal terwijl we meelezen hoe ze hem in haar gedachten veracht. Verder heeft ze een mooi huis in Londen en dus is er geen enkele reden waarom ze zou zitten grienen en drinken (wat v…Lees verder
Na veertien jaar verbreekt Caroline haar relatie met Martin. Ze zouden binnenkort gaan trouwen, maar als hij haar op haar 32e verjaardag een lidmaatschap voor het National Trust cadeau doet, ziet ze een toekomst met hem somber in. Enkele maanden later staat Caroline's 17-jarige halfzus Lexi onverwacht voor haar deur. Lexi wil de zomer bij Caroline, die in Londen woont, doorbrengen. Niet tot genoegen van Caroline, die inmiddels een nieuwe to do-lijst, een bloeiende carrière en een geheime, getrouwde, minnaar heeft. Er volgt een zomer waarin Caroline een aantal beslissingen over haar leven moet nemen en of dat zal lukken met de aanwezigheid van Lexi, die duidelijk problemen heeft, is nog maar de vraag. Luchtig, vlot geschreven, romantisch chicklitverhaal. Het tweede boek van de Engelse auteur (1974), die debuteerde met 'Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend)'*. Normale druk.