Boek
Nederlands

Grote Anna leert dansen

Kathleen Amant (auteur)
+1
Grote Anna leert dansen
×
Grote Anna leert dansen Grote Anna leert dansen

Grote Anna leert dansen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Anna gaat naar balletles. Ze leert er hoe ze een rechte rug kan maken en hoe ze sierlijk kan stappen. Ook de vijf balletposities herhalen ze elke les. Na enkele maanden oefenen, mag haar balletklasje optreden voor alle ouders.
Onderwerp
Ballet, Optreden
Titel
Grote Anna leert dansen
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789044819298 (Hardback)

Besprekingen

Kleine meisjes worden groot, zo is het ook met Kathleen Amants bekendste personage. De eigenwijze peuter Anna is nu grote Anna, een flinke kleuter die de wereld verder ontdekt. Ze komt in nieuwe situaties terecht, probeert allerlei hobby’s uit en weet haar lezers op speelse wijze steeds wat bij te brengen.
In Grote Anna leert dansen gaat Anna voor het eerst op balletles. Ze komt terecht in een clubje van glimlachende meisjes in zoetroze balletpakjes en kan niet wachten om ook een ballerina te worden. Op de maat van de muziek sluipen de meisjes als katjes door onzichtbaar gras, stampen ze als olifanten en gaan vervolgens over op wat klassiekere balletbewegingen. Anna is helemaal verkocht en ook thuis oefent ze, samen met haar kleine broertje Lars, enthousiast verder. Uiteindelijk mag Anna zelfs meedoen aan een balletvoorstelling: een droom die uitkomt!
Amants kenmerkende en ogenschijnlijk eenvoudige tekenstijl van grote vlakken, weinig diepte en dikke, zwarte lijnen …Lees verder
Anna gaat naar haar eerste balletles; ze vindt het heel spannend en heeft kriebels in haar buik. Haar droom is ooit een balletdanseres te worden, net als juf Lore. Na heel veel oefenen is de grote uitvoering: met echt publiek, een echt podium en in de 'spotlights'. Zesde deel uit de 'Grote Anna'-serie waarin verteld wordt hoe het op een balletschool toegaat; wat leer je zoal, wat draag je, etc. Kleurige, simpele, maar effectieve illustraties over een dubbele bladzijde. Net als in de andere delen is het onderscheid tussen kinderen en volwassenen qua gezicht niet te maken. Opvallend zijn de 'big-smiles' op bijna alle kindergezichtjes. De tekst is vlot leesbaar met een aantal echte ballettermen als brasbras en de vijf posities, die allemaal goed uitgelegd worden. Wel is de tekst voor een prentenboek vrij lang (vijf tot elf regels) en in een relatief kleine letter gedrukt. Leuk, typisch meidenprentenboek voor kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Grote Anna leert dansen

Een boek uit de reeks Grote Anna. Anna gaat voor het eerst op balletles en in het boek maak je kennis met haar vriendjes van de balletles, de verschillende houdingen en de danssspelletjes die ze moeten uitvoeren. Na maanden oefenen mag ze dan op het grote podium optreden. Zo kan iedereen zien wat ze al kan. De avond na het optreden slaapt ze als een roos en droomt ze van de dag dat ze een prima ballerina zal zijn!
Het idee is leuk, maar 24 pagina's met enkel tekeningen rond dit thema komen nogal statisch en saai over. Er is ook heel veel tekst om voor te lezen en de vier- of vijfjarigen zijn vlug uitgekeken op de tekeningen. Het is niet boeiend genoeg.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia