Boek
Nederlands

Verraad

Karin Alvtegen (auteur)
+1
Verraad
×
Verraad Verraad

Verraad

Karin Alvtegen (auteur)
In de reeks:
Genre:
Het huwelijk van een jonge vrouw is na vijftien doodgebloed; ze ontmoet een man die in haar zijn tweede geliefde ziet, nadat zijn eerste liefde na een periode in coma gelegen te hebben, is overleden.
Titel
Verraad
Auteur
Karin Alvtegen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Svek
Uitgever
Breda: De Geus, 2004 | Andere uitgaves
254 p.
ISBN
90-445-0525-4

Besprekingen

De 35-jarige Eva wordt door haar man Hendrik verlaten. De reden: een andere vrouw. Om zich te wreken, begint Eva een verhouding met de 25-jarige Jonas. Onverwacht ontwikkelt zich deze relatie meer en meer tot een verschrikkelijke nachtmerrie. Jonas is door ervaringen getraumatiseerd en lijdt aan dwangneuroses. Na een eigenlijk meer door toeval gemeenschappelijk doorgebrachte nacht met hem heeft Eva haar doel bereikt, nl. haar aantrekkelijkheid voor een man te bewijzen. Jonas echter is ervan overtuigd in Eva de enig ware te hebben gevonden. En dat ondanks het feit dat zijn vriendin, die al ruim twee jaar in een coma ligt, juist deze nacht is overleden. Jonas begint Eva te achtervolgen, terwijl de door Hendrik bedrogen Eva eropuit is planmatig het geluk van haar echtgenoot en zijn vriendin te vernietigen.

In deze geladen psychologische thriller plaatst Karin Alvtegen vooral de zelfreflecties van de hoofdpersonages centaal: Eva laat haar zorg voor stabiliteit en continuïteit in he…Lees verder
Eva en Henrik zijn zo'n vijftien jaar getrouwd en hebben een zesjarig zoontje, Axel. Het huwelijk is niet meer wat het was, Henrik twijfelt aan hun gezamenlijke toekomst en heeft een verhouding met een andere vrouw. Eva's wereld valt in stukken uiteen. Op een avond in Stockholm ontmoet ze bij toeval de enkele jaren jongere Jonas. Ze gaat met hem mee naar zijn huis. De geliefde van Jonas, Anna, ligt na een ongeluk in coma in het ziekenhuis. Jonas zit dagelijks aan haar ziekbed. Anna overlijdt, Jonas ziet in Eva een tweede Anna, hetgeen Eva's leven drastisch verandert… Goedgeschreven, mooie psychologische misdaadroman, waarin het verhaal vanuit het gezichtspunt van de verschillende hoofdpersonen - echte mensen - wordt verteld. Deze derde roman van de Zweedse schrijfster (1965) werd genomineerd voor de Glasnyckeln-prijs 2004, de prijs voor de beste Scandinavische misdaadroman en voor de Beste Zweedse Misdaadroman 2003. www.karinalvtegen.com. Vrij kleine druk.

Over Karin Alvtegen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Frankie Fouganthin

Karin Anna Alvtegen (Huskvarna, 8 juni 1965) is een Zweeds schrijfster van misdaadromans en jeugdboeken.

Biografie

Vroegere leven

Karin Anna Alvtegen werd in 1965 geboren in Huskvarna en is de kleindochter van de politicus Gunnar Ericson, de broer van Astrid Lindgren. Haar ouders zijn allebei onderwijzers en ze heeft een jongere broer en had een oudere broer die in 1993 omkwam bij een ongeval.

Carrière

Alvtegen debuteerde in 1998 met de misdaadroman Skuld. Haar tweede roman Saknad werd in 2001 bekroond met de Glazen Sleutel, vertaald in het Engels en in 2009 door de Amerikaanse Mystery Writers of America genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award. Alvtegen werd zowel in 2007 als in 2009 door de Britse Crime Writers' Association genomineerd voor de Duncan Lawrie International Dagger voor de Engelse ve…Lees verder op Wikipedia