Boek
Nederlands

Toffie en de kleine olifant

Julia Boehme (auteur), Julia Ginsbach (illustrator), Merel Leene (vertaler)

Toffie en de kleine olifant

Julia Boehme (auteur), Julia Ginsbach (illustrator), Merel Leene (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Toffie en Kwast vinden op de savanne een babyolifantje. Ze noemen hem Ukkie. Ze willen Ukkie helpen om zijn moeder en zijn kudde terug te vinden. Maar daarvoor moet Ukkie eerst leren toeteren. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Toffie en de kleine olifant
Auteur
Julia Boehme
Illustrator
Julia Ginsbach
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Tafiti und das Riesenbaby
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
76 p. : ill.
ISBN
9789020673562 (hardback)

Besprekingen

Op de Afrikaanse vlakte, waar de twee vrienden stokstaartje Toffie en het penseelzwijn Kwast wonen, is altijd wel iets te beleven. Zo vinden ze bijvoorbeeld een verdwaalde olifantenbaby. Bij de speurtocht naar de mama en de kudde van het olifantje krijgen ze adviezen van de andere dieren. Zo moeten ze 'Ukkie' trompetterles geven en ontzettend veel eten en drinken. Na 'Toffie en het vliegende penseelzwijn' en 'Toffie maakt nieuwe vrienden'* is dit het derde boek in de serie rond Toffie, zijn familie en vijanden. Het fantasierijke verhaal en de speelse illustraties vormen een humoristisch geheel, waarin aardvarkens, baoboabbomen en een kippige giraf een rol spelen. Verzorgde uitgave met stevig glad papier. Op de schutbladen worden alle dieren voorgesteld en is achterin een stapstenenspel te spelen. Grappig verhaaltje voor kinderen die het technisch lezen redelijk onder de knie hebben (AVI-E4). Nu met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vana…Lees verder

Over Julia Boehme

Julia Boehme (Bremen, 1966) is een Duitse kinderboekenschrijfster.

Leven

Boehme studeerde na de middelbare school Literatuurwetenschap en Musicologie in Berlijn en werkte tevens als redactrice. In deze tijd schreef ze al talloze artikelen voor kranten en radiostations.

Na haar studie werkte ze als redacteur voor de kindertelevisie, waar ze het programma Käpt’n Blaubär ontwikkelde en produceerde.

Sinds 2000 werkt Boehme als freelance auteur en heeft ze haar baan als redacteur opgegeven. Ze woont nu met haar gezin in Berlijn.

Werken

Na haar werken uit haar begintijd ontwikkelde zij zich tot een serieuze schrijfster. Haar Conni-boeken zijn psychologisch doordachte werken, die conflicten en hun oplossingen uit de belevingswereld van kinderen weerspiegelt.

Suggesties