Boek
Nederlands

Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft

Julia Boehme (auteur), Christian Zimmer (illustrator), Annik Delissen (vertaler)
+1
Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft
×
Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft

Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft

Julia Boehme (auteur), Christian Zimmer (illustrator), Annik Delissen (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Zeven verhalen over stoere, grappige, slimme maar ook heel domme piraten. Ze gaan zoeken naar een schat, vechten tegen elkaar en komen terecht in een storm. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Extra onderwerp
verhalen, piraten
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft / tekst Julia Boehme [e.a.] ; illustraties Christian Zimmer [e.a.] ; Nederlandse vertaling en bewerking Annik Delissen
Auteur
Julia Boehme
Illustrator
Christian Zimmer
Vertaler
Annik Delissen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2019
189 p. : ill.
Aantekening
Oorspronkelijk verschenen in: 7 Minuten-Geschichten zum Lesenlernen ; Achtung, wilde Piraten! ; Piratengeschichten
ISBN
9789020678567 (hardback)

Besprekingen

Zeven piratenverhalen over onder andere schatzoeken, woeste stormen, piratengevechten en vriendschap. De verhalen zijn door diverse schrijvers en illustratoren gemaakt en wat aan de oppervlakkige kant. Alleen de sterke verhalen van zeeman Zeeger, die het halve boek beslaan, zijn fantasievol, vindingrijk en grappig. Levendige opmaak met tussen, naast en in de tekstblokken heel veel vrolijk gekleurde illustraties die bij de verhaalsfeer passen. Het eenvoudige taalgebruik op niveau AVI-M4 bevat korte zinnen, hoofdletters, interpunctie en af en toe een drielettergrepig woord. Gedrukt in een groot lettertype op glad, hagelwit papier. Bevat een leeslint en voorin een inhoudsopgave. Het stevige omslag oogt aantrekkelijk door de spannende kleurentekeing. Een leuk oefenboek voor piratenminnende lezers vanaf ca. 7 jaar.

Over Julia Boehme

Julia Boehme (Bremen, 1966) is een Duitse kinderboekenschrijfster.

Leven

Boehme studeerde na de middelbare school Literatuurwetenschap en Musicologie in Berlijn en werkte tevens als redactrice. In deze tijd schreef ze al talloze artikelen voor kranten en radiostations.

Na haar studie werkte ze als redacteur voor de kindertelevisie, waar ze het programma Käpt’n Blaubär ontwikkelde en produceerde.

Sinds 2000 werkt Boehme als freelance auteur en heeft ze haar baan als redacteur opgegeven. Ze woont nu met haar gezin in Berlijn.

Werken

Na haar werken uit haar begintijd ontwikkelde zij zich tot een serieuze schrijfster. Haar Conni-boeken zijn psychologisch doordachte werken, die conflicten en hun oplossingen uit de belevingswereld van kinderen weerspiegelt.