Boek
Nederlands

De eilandenruzie

Jozua Douglas (auteur), Elly Hees (illustrator)
+1
De eilandenruzie
×
De eilandenruzie De eilandenruzie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana, beleven een nieuw avontuur. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Extra onderwerp
Taalpunt, Makkelijk lezen
Titel
De eilandenruzie
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Elly Hees
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2022
127 p., [48] p. : ill.
Aantekening
Bevat een sneakpreview van 'Het piranha-complot' Bevat 'Hoe word je een spion?'
ISBN
9789026152504 (hardback)

Besprekingen

In deze bewerking van het Kinderboekenweekgeschenk van 2018 hebben Pablo Fernando en Max Romero, de presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria, al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benita nodigt hen uit naar zijn Paradijseiland om vrede te sluiten. Rosa en Fico mogen met hun vader Pablo mee en ontmoeten daar Angelino, de zoon van Max. Na wat strubbelingen worden de kinderen vrienden. Maar is Angelino wel te vertrouwen? Of speelt hij onder een hoedje met zijn vader Max, die met een wel heel gemeen plan Pablo wil uitschakelen? Vijfde deel uit de serie Costa Banana*. Het boek is doorspekt met humor en bevat veel vlotte dialogen. De zwart-witte illustraties van verschillend formaat dragen bij aan die sfeer en vullen het verhaal aan. Het leest prima weg, ook zonder kennis van de vorige vier delen. De aanvullingen op het Kinderboekenweekgeschenk** zijn: Spotify Soundtrack met eilandgeluiden, een voorproefje van deel 6: ‘Het piranha-complot’ en heel veel spion…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties