Boek Nederlands

Wraakengel : roman

Wraakengel : roman

Genre:
Een vrouw met een op het eerste zicht een normaal, saai leven heeft een groot geheim. Bij confrontatie met agressie komt een oerkracht naar boven die haar onmenselijk sterk en onbevreesd maakt. Vrouwen kunnen haar inhuren om wraak te nemen op hun mannen. Ze komt erachter dat ze niet de enige is met deze krachten en moet op de vlucht slaan en tegelijkertijd haar gezin zien te beschermen.
Titel
Wraakengel : roman
Auteur
Joost Vandecasteele
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2019
253 p.
ISBN
9789048846399 (paperback)

Besprekingen

Femme fatale, letterlijk

Roman. Joost ­Vandecasteele zet Wraakengel in de markt met een prikkelende trailer én een podcast in de hoop een groter publiek te trekken. Helaas vergat hij een goed boek te schrijven.

'Hij komt aangestormd met zijn broek in de hand en raakt haar recht in het gezicht. De metalen gesp van de riem scheurt haar wang open, Esther gilt van de pijn.' Met zijn eerste zinnen zet Joost Vandecasteele meteen de toon. Wraakengel is een in bloed gedrenkte feministische superheldenroman vol extreem geweld die tegelijk iets wil vertellen over het gewone leven, over een relatie waar de klad in zit en over hoe het opvoeden van een kind je in vermoeidheid en existentiële twijfel kan doen vervallen.

'Ik had een krachtig beeld in mijn hoofd', zei Vandecasteele in een interview. 'Een vrouw die twee mannen in elkaar slaat, terwijl ze wordt gebeld door haar babysit. Daar zag ik iets in.' Het is inderdaad een prikkelend uitgangspunt dat mogelijkheden schept voor een boek dat entertainend, maatschappijkritisch én humoristisch is. Maar dat is helaas niet wat Wraakengel geworden is.

Hulk

Esther wordt geboren met een bijzondere kracht: wanneer mannen haar on…Lees verder