Boek Nederlands

Wraakengel : roman

+1
Wraakengel : roman
×
Wraakengel : roman Wraakengel : roman

Wraakengel : roman

Genre:
Een vrouw met een op het eerste zicht een normaal, saai leven heeft een groot geheim. Bij confrontatie met agressie komt een oerkracht naar boven die haar onmenselijk sterk en onbevreesd maakt. Vrouwen kunnen haar inhuren om wraak te nemen op hun mannen. Ze komt erachter dat ze niet de enige is met deze krachten en moet op de vlucht slaan en tegelijkertijd haar gezin zien te beschermen.
Titel
Wraakengel : roman
Auteur
Joost Vandecasteele
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2019
253 p.
ISBN
9789048846399 (paperback) 9789048855315 (paperback)

Besprekingen

Femme fatale, letterlijk

Roman. Joost ­Vandecasteele zet Wraakengel in de markt met een prikkelende trailer én een podcast in de hoop een groter publiek te trekken. Helaas vergat hij een goed boek te schrijven.

'Hij komt aangestormd met zijn broek in de hand en raakt haar recht in het gezicht. De metalen gesp van de riem scheurt haar wang open, Esther gilt van de pijn.' Met zijn eerste zinnen zet Joost Vandecasteele meteen de toon. Wraakengel is een in bloed gedrenkte feministische superheldenroman vol extreem geweld die tegelijk iets wil vertellen over het gewone leven, over een relatie waar de klad in zit en over hoe het opvoeden van een kind je in vermoeidheid en existentiële twijfel kan doen vervallen.

'Ik had een krachtig beeld in mijn hoofd', zei Vandecasteele in een interview. 'Een vrouw die twee mannen in elkaar slaat, terwijl ze wordt gebeld door haar babysit. Daar zag ik iets in.' Het is inderdaad een prikkelend uitgangspunt dat mogelijkheden schept voor een boek dat entertainend, maatschappijkritisch én humoristisch is. Maar dat is helaas niet wat Wraakengel geworden is.

Hulk

Esther wordt geboren met een bijzondere kracht: wanneer mannen haar on…Lees verder

Esther is overdag een doodnormale moeder. Ze is getrouwd, zorgt voor haar kind Lucy en redigeert manuscripten voor een uitgeverij. Wat echter niemand weet, is dat Esther een wraakengel is. Ze kan zo woedend worden dat ze mannen helemaal kapot kan maken. In de avonduren is ze dan ook in te huren door vrouwen om hun problemen met mannen op te lossen. Esther komt er echter achter dat ze niet de enige is die deze krachten bezit en dat het werk als wraakengel niet zonder gevaar uit te voeren is. Interessante roman met een goed uitgewerkte plot en levendige karakters. Het verhaal leest zeer vlot en de spanning wordt goed opgebouwd. Hierdoor blijft het verhaal boeien tot op de laatste pagina. De Vlaamse Vandecasteele (Brugge, 1979), die naast schrijver ook stand-up comedian en theatermaker is, debuteerde in 2009 met de verhalenbundel ‘Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij’. Deze bundel werd bekroond met de Vlaamse Debuutprijs.