Dvd
Engels

Elementary. Seizoen 6

Jonny Lee Miller (acteur), Lucy Liu (acteur)
Detective Sherlock Holmes werkt als adviseur van de politie in New York, geholpen door zijn adviseur en 'afkickcoach', Dr. Joan Watson.
Titel
Elementary. Seizoen 6
Acteur
Jonny Lee Miller Lucy Liu
Taal
Engels
Uitgever
CBS DVD, [2019]
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 14 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor doven en slechthorenden
EAN
5053083190248

Besprekingen

Seizoen 6 (2017-2018) van de Amerikaanse tv-serie, gebaseerd op het personage Sherlock Holmes van Arthur Conan Doyle. Holmes (Jonny Lee Miller) is een Britse detective die gewerkt heeft als adviseur van Scotland Yard. Na een periode in een afkickkliniek vestigde hij zich in New York, waar hij werkt als adviseur van de politie van New York. Dr. Joan Watson (Lucy Liu), een voormalig chirurg, is zijn adviseur: zij helpt hem om niet terug te vallen in zijn verslaving en assisteert bij de lastige zaken waar Sherlock mee te maken krijgt. Aan het begin van seizoen 6 blijkt dat Sherlock lijdt aan postcommotioneel syndroom (PCS), wat onder meer gepaard gaat met geheugenverlies en hallucinaties. Sanne Rooseboom (HP De Tijd 10-1-’13) schrijft over het eerste seizoen: ‘De allernieuwste Holmes is een Britse ex-verslaafde onder de tatoeages, die in New York op manisch-depressieve wijze ingevingen heeft waar hij direct naar luistert. (…) De Amerikaanse serie is mooi gemaakt al zijn de afleveringen i…Lees verder

Over Jonny Lee Miller

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Jonathan 'Jonny' Lee Miller (Kingston upon Thames, 15 november 1972), is een Engels acteur. Hij werd in zowel 2008 (voor zijn hoofdrol in de komedieserie Eli Stone) als 2012 (voor die in Elementary) genomineerd voor een Satellite Award en in 2011 samen met de gehele cast van Dexter voor een Screen Actors Guild Award. Miller debuteerde in 1982 als acteur in een aflevering van de sciencefictionserie Doctor Who. Zijn eerste filmrol volgde in 1995, als Dade 'Zero Cool' Murphy in de cyberpunk-thriller Hackers.

Miller is een kleinzoon van acteur Bernard Lee. Hij was van 28 maart 1996 tot september 1997 getrouwd met actrice Angelina Jolie. Hij trouwde in 2008 met actrice Michele Hicks met wie hij datzelfde jaar zijn eerste kind kreeg, een zoon Buster Timothy.

Filmografie

*Exclusief 5+ televisiefilms