Boek
Nederlands

Het verbond : een liefdesgeschiedenis

Jodi Picoult (auteur)

Het verbond : een liefdesgeschiedenis

Verbijsterd vragen familie en justitie zich af wat een 17-jarig meisje heeft bezield toen ze een eind aan haar leven maakte; of heeft haar even oude vriendje er de hand in gehad?
Onderwerp
Tragische liefde
Extra onderwerp
Romans, liefde
Titel
Het verbond : een liefdesgeschiedenis
Auteur
Jodi Picoult
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The pact
Uitgever
Amsterdam: Archipel, 1999 | Andere uitgaves
475 p.
Aantekening
Ook vertaald onder de titel 'De Ultieme belofte'
ISBN
90-295-3547-4

Andere formaten:

Besprekingen

De gezinnen Harte en Gold wonen al 18 jaar dichtbij elkaar en zijn vanaf het begin goede vrienden geworden. Ook de kinderen hebben van kindsaf samen gespeeld en samen school gelopen. Het wekt dan ook geen verbazing dat de vriendschap tussen de kinderen Chris en Emily, onafscheidelijk als ze vanaf hun geboorte zijn, op de middelbare school uitgroeit tot diepe liefde. Een nachtelijk telefoontje uit het ziekenhuis verstoort dat idyllisch beeld voorgoed. Emily Gold is om het leven gekomen door een schot in haar hoofd en Chris Harte is opgenomen met oppervlakkige verwondingen. Het verbond draait om de vraag wie het schot gelost heeft. Chris Harte zegt dat het om een gezamenlijke zelfmoord gaat die gedeeltelijk mislukt is. In de revolver die is gebruikt, bevindt zich nog één kogel, wat zijn verhaal lijkt te steunen. Maar hoe geloofwaardig is zijn versie van de feiten? Anne-Marie Marrone van de plaatselijke recherche trekt het verhaal in twijfel en rekent de 18-jarige Chris in. Het …Lees verder
In de welvarende Amerikaanse staat New Hampshire lijken een jongen en een meisje voor elkaar voorbestemd te zijn: ze zijn buurkinderen, groeien samen op, krijgen verkering en zijn onafscheidelijk. Maar als ze zeventien jaar oud zijn gebeurt er een tragedie: zij wordt doodgeschoten in zijn armen gevonden. Heeft ze met zijn hulp zelfmoord gepleegd, of heeft hij haar vermoord? Deels psychologische roman, deels thriller, deels rechtbankdrama, met veel aandacht voor de wordingsgeschiedenis van de liefde van het jonge paar, en voor het rouwproces van de wederzijdse ouders; een lijvig, soms overdadig en oppervlakkig boek, genre "geheide romantische bestseller", dat door de huiveringwekkende plot echter van begin tot einde blijft boeien. Bovendien bijzonder vlot geschreven en goed vertaald. Op de omslag een sobere maar sfeervolle foto van een omhelzend paar. Vrij kleine druk.

Over Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York, 19 mei 1966) is een Amerikaanse schrijfster.

Picoult is geboren in een niet-religieuze Joodse familie die naar New Hampshire verhuisde toen zij dertien was. Zij studeerde aan de Princeton-universiteit. Picoult schrijft romans en ook scenario's voor film en televisie. Van haar werk zijn volgens haar eigen website wereldwijd 40 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Songs of the Humpback Whale (1992)
  • Harvesting the Heart (1993)
  • Picture Perfect (1995), Verloren in de stilte
  • Mercy (1996) De mantel der liefde
  • The Pact (1998), Het verbond - een liefdesgeschiedenis, in 2015 uitgebracht als De ultieme belofte
  • Keeping Faith (1999)
  • Plain Truth (2000), Strijd met de waarheid
  • Salem Falls (2001)
  • Perfect Match (2002), De klein…Lees verder op Wikipedia