Boek
Nederlands

Waanzin

J.D. Robb (auteur)
+1
Waanzin
×
Waanzin Waanzin
In de reeks:
Genre:
Inspecteur Eve Dallas van de New Yorkse politie maakt jacht op een groep terroristen die via de computer een dodelijk virus verspreidt.
Titel
Waanzin
Auteur
J.D. Robb
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Purity in death
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2019
382 p.
Aantekening
J.D. Robb is een pseudoniem van Nora Roberts
ISBN
9789022586402 (paperback)

Besprekingen

De onverschrokken New Yorkse rechercheur Eve Dallas maakt jacht op de Zuiverheidsbrigade; een groep terroristen die denkt gerechtigheid te moeten halen bij criminelen die volgens hen hun straf zijn ontlopen. Ze doen dat door een computervirus te sturen naar de computer van het doelwit. Dit op mensen overdraagbare virus dringt door in de hersenen van de computergebruiker. Het geeft een extreme zwelling in het hoofd en de hevige pijn maakt het slachtoffer waanzinnig tot de dood erop volgt. Dat er in de waanzin onschuldigen worden meegesleept in de dood, maakt de Zuiverheidsbrigade niet uit. Nora Roberts publiceerde in Amerika onder het pseudoniem J.D. Robb al meer dan vijftig delen in de serie met Eve Dallas in hoofdrol. Dit is het vijftiende zelfstandig te lezen deel in vertaling. Het verhaal speelt zich af in 2059. De technieken zijn daardoor wat verder ontwikkeld, maar desondanks blijft het op mensen overdraagbare computervirus ongeloofwaardig. Ongecompliceerde futuristische thriller…Lees verder

Over J.D. Robb

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia