Boek
Nederlands

Vermoorde schoonheid

J.D. Robb (auteur)
+1
Vermoorde schoonheid
×
Vermoorde schoonheid Vermoorde schoonheid

Vermoorde schoonheid

In de reeks:
Genre:
Terwijl inspecteur Eve Dallas haar huwelijk met miljonair Roarke voorbereidt, wordt haar beste vriendin beschuldigd van moord.
Titel
Vermoorde schoonheid
Auteur
J.D. Robb
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Immortal in death
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
327 p.
Aantekening
J.D. Robb is een pseudoniem van Nora Roberts
ISBN
9789022569085 (paperback)

Besprekingen

Anno 2058 ontspannen de New Yorkers zich in een isolatietank of een stemmingslift, en programmeren ze hologrammen voor een wandeling in de natuur. En toch zijn er nog steeds enkelingen die vluchten in de extase van drugs en geweld. Inspecteur moordzaken, Eve Dallas, heeft het bijzonder druk. Binnen enkele dagen gaat ze trouwen en ze wordt geconfronteerd met de moord op één van haar informanten. Onder zijn matras vindt ze een chemische formule en een zakje met blauw poeder. Wanneer ze haar beste vriendin Mavis moet aanhouden voor de moord op haar liefdesrivale, Pandora, een bekend model, wordt het huwelijk naar het achterplan geschoven. De link tussen de beide moorden, en tussen de moorden die nog volgen, is de onbekende blauwe drug en de modus operandus van de moordenaar, die in staat is om het gezicht van een vrouw in woede en waanzin tot pulp te slaan en daarna kil en praktisch te werk te gaan om de boel netjes achter te laten. Het lab vindt in de drug een buitenplanetaire substanti…Lees verder
Terwijl inspecteur Eve Dallas midden in de voorbereidingen zit voor haar huwelijk met miljonair Roarke, wordt haar beste vriendin beschuldigd van moord op een beeldschoon model. Eve ontdekt dat een gevaarlijke drug die schoonheid en eeuwige jeugd belooft een levensgevaarlijke bijwerking heeft. Via de relaties van Roarke komt Eve achter de herkomst van de ingrediënten. Intussen wordt steeds duidelijker wat de oorzaak is van Eve’s nachtmerries en dat zij haar verleden onder ogen moet zien. Het verhaal is extra spannend omdat er maar weinig tijd is om de zaak op te lossen. Eve is een uitstekende speurder en door Roarkes contacten vindt ze allerlei aanknopingspunten die tot een oplossing in de zaak leiden. Het verhaal is spannend tot het einde, de privéproblemen van Eve geven het meer diepgang. Hoewel het verhaal speelt in de toekomst, 2059, blijft politiewerk een combinatie van speurwerk, geluk en toevallige gebeurtenissen.

Over J.D. Robb

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia