Boek
Engels
Ishmael gaat werken op een walvisvaarder waarvan de kapitein bezeten is van de jacht op de grote witte walvis Moby-Dick. Met kleurenillustraties, opdrachten en een MultiRom met het voorgelezen verhaal en verschillende activiteiten. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Moby Dick
Auteur
Herman Melville
Taal
Engels
Uitgever
[S.I.]: Penguin London, 1994
536 p.
ISBN
0140620621 9780140620627

Besprekingen

Bewerking van het beroemde verhaal over zeeman Ishmael die op het schip van kapitein Ahab gaat werken. Kapitein Ahab is een been kwijtgeraakt tijdens de jacht op een walvis twintig jaar geleden. Nu wil hij wraak nemen op de wittte walvis Moby-Dick. Dit is een startersdeel uit de serie 'Dominoes'* die gericht is op het aanleren van het lezen in het Engels. Het verhaal wordt ondersteund met veel illustraties. Naast het korte verhaal zijn er veel activiteiten gericht op tekstbegrip en grammatica. Moeilijkere woorden worden onderaan de pagina in het Engels verklaard. Technisch en inhoudelijk zeer eenvoudig. Het verhaal wordt in hoorspelvorm op de meegeleverde MultiRom weergegeven. Op deze MultiRom staan nog meer oefeningen gericht op tekstbegrip en grammatica. Een leuk pakket dat tieners langere tijd kan vermaken en op effectieve en originele wijze taal laat leren. Na ca. een jaar Engels onderwijs. Niveau: A1, 250 hoofdwoorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Herman Melville

Herman Melville (New York, 1 augustus 1819 - aldaar, 28 september 1891) was een Amerikaans schrijver van romans, novellen, en gedichten. Zijn bekendste werken zijn de romans Typee (1846) en Moby-Dick (1851) en de novellen Bartleby, the Scrivener (1853) en Benito Cereno (1855). In zijn tijd waren Zuidzeeavonturen een populair literair genre in de Verenigde Staten, maar bij zijn dood was hij alweer vrijwel vergeten.

Levensloop

Van moederszijde kwam Melville voort uit het geslacht Gansevoort, een belangrijke Nederlands-Amerikaanse familie. Melville werd geboren in New York als derde kind van een importeur en handelaar, Allan Melvill (zonder "e"), die bankroet en krankzinnig stierf in 1832. Herman Melville stopte na de dood van zijn vader in 1832 abrupt met zijn formele onderwijs, kort nadat faillissement de familie in financiële problemen bracht. Melville was verplicht om (tot 1836) verschillende banen …Lees verder op Wikipedia