Dvd
Nederlands

De wederopstanding van een klootzak

Guido van Driel (regisseur), Peter Van Laerhoven (componist), Yorick Van Wageningen (acteur)
De licht ontvlambare gangster Ronnie komt tot inkeer nadat er een moordaanslag op hem is gepleegd. Hij keert terug uit het ziekenhuis als een ander mens, dit tot ongenoegen van zijn oud-collega's en slachtoffers.
Taal
Nederlands
Uitgever
A Film, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
85 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels Naar de strip Om mekaar in Dokkum van Van Driel Guido
EAN
8716777946213

Besprekingen

Nederlandse misdaadfilm uit 2013, speelfilmdebuut van striptekenaar Guido van Driel, met Yorick van Wageningen, Goua Robert Grovogui en Juda Goslinga e.a. Gebaseerd op de graphic novel 'Om mekaar in Dokkum' (2004) van Guido van Driel. De klootzak is de licht ontvlambare gangster Ronnie die tot inkeer komt nadat er een moordaanslag op hem is gepleegd en hij blij moet zijn dat hij nog leeft. Hij keert terug uit het ziekenhuis als een ander mens, dit tot ongenoegen van zijn oud-collega's en slachtoffers. Een tweede verhaallijn is die van de asielzoeker in Dokkum uit Angola die in zijn korte leven al zo ongelooflijk veel ellende heeft meegemaakt dat hij er niet over kan praten en daardoor zijn kansen op een vluchtelingenstatus verspeelt. De pers is positief. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 21-2-'13 geeft 4 (van 5) sterren: 'Gelukkig vergeet de regisseur de zwarte humor niet. De dialogen zijn scherp en direct. Ook de vertolkingen, vooral van Yorick van Wageningen als Ronnie, zijn lekker ongemakk…Lees verder

Over Guido van Driel

Guido Alexander van Driel (Amsterdam, 21 augustus 1962) is een Nederlands striptekenaar en filmregisseur.

Biografie

Van Driel groeide op in Buitenveldert en Zaandam. Nadat zijn poging om tot de Rietveld Academie te worden toegelaten was mislukt studeerde Van Driel geschiedenis, en ontwikkelde hij zichzelf tot illustrator en striptekenaar. Tijdens zijn studie tekende hij onder andere voor Folia. Hij debuteerde in 1994 met de zwart-witstrip Vis aan de Wand. Twee jaar later volgde Meneer Servelaat Neemt Vakantie. De Fijnproever (2000) is een geïllustreerd verhaal over een bevriende hoerenloper. Dit boek kreeg veel media-aandacht vanwege het controversiële openhartige karakter van de vriend/hoofdpersoon. Het boek werd ook in het Engels uitgegeven, vanwege het onderwerp voor het internationale toerisme in Amsterdam.

De Fijnproever luidde een koerswijziging in van zijn tekenstijl. Vis aan d…Lees verder op Wikipedia