Boek
Nederlands

Werken I : Romans, kronieken, dagboeken

Godfried Bomans (auteur)
+1
Werken I : Romans, kronieken, dagboeken
×
Werken I : Romans, kronieken, dagboeken Werken I : Romans, kronieken, dagboeken

Werken I : Romans, kronieken, dagboeken

Genre:
Bevat
Pieter Bas Erik of het klein insectenboek Slavenroman Wonderlijke nachten Een halve eeuw trappistenleven Dagboeken Dagboeken van een gymnasiast Journaal van de laatste oorlogsdagen en de eerste dagen der bevrijding Dagboek 1957 Dagboek van een Rottumerplaat en de radio-gesprekken
Bevat
Titel
Werken I : Romans, kronieken, dagboeken
Auteur
Godfried Bomans 1913-1971
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 1996
822 p. : ill.
ISBN
9022521257 9789022521250

Over Godfried Bomans

Godfried Jan Arnold Bomans (Den Haag, 2 maart 1913 – Bloemendaal, 22 december 1971) was een Nederlandse schrijver, columnist en mediapersoonlijkheid.

Bomans heeft meer dan 60 boeken en vele andere geschriften op zijn naam staan. Hij heeft tijdens zijn leven weinig officiële erkenning gekregen, in ieder geval niet in de vorm van een literaire prijs.

Godfried Bomans werd bij het grote publiek vooral populair door zijn roman Erik of het klein insectenboek (tien drukken in het verschijningsjaar 1941) en na de Tweede Wereldoorlog met de strip Pa Pinkelman in de Volkskrant en weer wat later met zijn columns op de voorpagina van die krant, zijn stukken in Elsevier en zijn radio- en tv-optredens. In oktober 2000 schonk de weduwe van Godfried Bomans zijn archief aan het Nederlands Letterkundig Museum.

Bomans was een groot kenner van het werk van Charles Dickens. Hij speelde een belangrijke rol bij het tot stand komen van de vertaling i…Lees verder op Wikipedia