Boek
Nederlands

Godfried Bomans werken III

Godfried Bomans (auteur), Carol Voges (illustrator)
Bevat
Bevat : Beeldverhalen, feuilletons De avonturen van Pa Pinkelman Honderd avonturen van Tante Pollewop Liefdesbrieven Pa Pinkelman in de politiek De onsterfelijke Pa Pinkelman De avonturen van Bill Clifford Het geheim van de roestige spijker De hulstkamp-vrienden Reclame-beeldverhalen North State Thomas Robert Spoon Redevoeringen Toespraak Dr. Thijm Humor in oorlogstijd Eenige zinsneden Rede (opening Teisterbant) Rede (opening Muzikale Soiree) Rede (De Camera Obscura in Woord en Beeld) Afscheids-rede (heengaan als president van Teisterbant) Bij de aanbieding van het vriendengeschenk Een Hollander in Vlaanderen Felix Rutten 80 jaar Toespraak (Pieter Bas steen) Causerieën aan boord van het m.s. "Mermoz" Gedichten Zoo droevig De dood en de bedelaar Het late uur De oude koster en de dood Drie Koningen Lied O God, help nu! Mijn kop De wind Een uur voor middernacht De ochtend Basserologisch vers Sneeuw-dag Frühlingslied Geburts-ode la mort d'un étudiant Ooievaarslied Dit oud studentenhart Johanna Secunda Ik ken een klein, klein Eden Lentegedicht Mirabile Kerstlied Zie niet te ver vooruit Jan Koen Bangert Uit het dierenrijk Ex tempore Reclame-gedichtje Verkade De Heiliglanden Troost-vers Nieuwjaarsgedicht Jaarzang van de broederschap De weduwe van Stavoren Gedichtje Limericks Nacht Jongelief De dubbelganger Sinterklaasgedicht
Bevat
Titel
Godfried Bomans werken III
Auteur
Godfried Bomans 1913-1971
Illustrator
Carol Voges
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdzm: De Boekerij, 1997
871 p. : ill.
Aantekening
Beeldverhalen, feuilletons Redevoeringen Gedichten 1990 fr.
ISBN
9022521273 9789022521274

Over Godfried Bomans

Godfried Jan Arnold Bomans (Den Haag, 2 maart 1913 – Bloemendaal, 22 december 1971) was een Nederlandse schrijver, columnist en mediapersoonlijkheid.

Bomans heeft meer dan 60 boeken en vele andere geschriften op zijn naam staan. Hij heeft tijdens zijn leven weinig officiële erkenning gekregen, in ieder geval niet in de vorm van een literaire prijs.

Godfried Bomans werd bij het grote publiek vooral populair door zijn roman Erik of het klein insectenboek (tien drukken in het verschijningsjaar 1941) en na de Tweede Wereldoorlog met de strip Pa Pinkelman in de Volkskrant en weer wat later met zijn columns op de voorpagina van die krant, zijn stukken in Elsevier en zijn radio- en tv-optredens. In oktober 2000 schonk de weduwe van Godfried Bomans zijn archief aan het Nederlands Letterkundig Museum.

Bomans was een groot kenner van het werk van Charles Dickens. Hij speelde een belangrijke rol bij het tot stand komen van de vertaling i…Lees verder op Wikipedia