Boek
Nederlands

Econoshock 2.0 : van industriële revolutie naar duurzaamheidsrevolutie

Geert Noels (auteur)
+1
Econoshock 2.0 : van industriële revolutie naar duurzaamheidsrevolutie
×
Econoshock 2.0 : van industriële revolutie naar duurzaamheidsrevolutie Econoshock 2.0 : van industriële revolutie naar duurzaamheidsrevolutie

Econoshock 2.0 : van industriële revolutie naar duurzaamheidsrevolutie

Analyse van de huidige wereldeconomie.
Titel
Econoshock 2.0 : van industriële revolutie naar duurzaamheidsrevolutie
Auteur
Geert Noels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2013
213 p. : ill.
ISBN
9789401414227 (paperback)

Besprekingen

Auteur Geert Noels is oprichter van vermogensbeheerder Econopolis. Dit boek is een vervolg op 'Econoshock' (2008)*. Het is een pleidooi voor duurzaamheid. In zes hoofdstukken worden achtereenvolgens de financiële schok, ICT-schok, demografische schok, groeilanden-schok, energieschok en klimaatschok beschreven. Merkwaardig genoeg ontbreekt een hoofdstuk over het dreigend gebrek aan grondstoffen. In zijn 'Tot slot' geeft de schrijver een nieuwe definitie van duurzaam. Duurzaam is bij hem niet persé voortdurend, maar elke generatie moet een afweging maken tussen consumptie vandaag en sparen voor later. Duurzaamheid is bij Noels niet noodzakelijkerwijs het voorkomen of tegenhouden van schokken. Die zijn volgens hem zelfs noodzakelijk om vitaliteit te behouden. Mooie uitgave met veel grafieken en schema's in kleur, die echter niet echt gemakkelijk leest. Dat heeft wellicht te maken met de overdaad aan onderwerpen zonder een heel consistente betooglijn.

Over Geert Noels

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sten Treland

Geert Noels (Antwerpen, 5 september 1967) is een Belgisch econoom, opiniemaker en auteur. Hij is oprichter, hoofdeconoom en CEO van Econopolis, een financieel-economisch advieshuis en onafhankelijk vermogensbeheerder.

Biografie

Noels studeerde aan de Handelshogeschool in Antwerpen (toen gelieerd aan UFSIA) en werd er licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen. In 1990 behaalde hij een Master of Business Administration aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Hij werkte bij de auditafdeling van Coopers & Lybrand, de studiedienst van het Vlaams Economisch Verbond (het huidige Voka) en de studiedienst van private bank Petercam. In 2009 startte hij met Econopolis zijn eigen bedrijf en werd lid van het Lamfalussy-comité dat aanbevelingen deed om de financiële sector na de crisis te hervormen. Hij treedt geregeld op als gasthoogleraar aan de KU Leuven, Universiteit Antwerpen en de Solvay Business School. Hij werd be…Lees verder op Wikipedia