Boek
Nederlands

Calabria & Basilicata

Evert de Rooij (auteur)

Calabria & Basilicata

In dit nieuwe boek van Evert de Rooij worden Calabria en Basilicata op aanstekelijke wijze geïntroduceerd als de nieuwe toeristische 'must see'-bestemming.
In de jaren dertig van de vorige eeuw werd Carlo Levi door Mussolini naar Basilicata verbannen. Na een moeizame start sloot deze schrijver en arts de straatarme bewoners van de streek in zijn hart. Toen hij na de oorlog 'Christus kwam niet
Titel
Calabria & Basilicata
Auteur
Evert de Rooij
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Calabria en Basilicata
Uitgever
Deventer: Edicola Publishing, 2018
155 p. : ill.
ISBN
9789492500793 (paperback)

Besprekingen

Calabria en Basilicata in het uiterste zuiden van de laars van Italië zijn van oudsher arme regio’s, vanwaar vele emigranten naar elders vertrokken. Tegenwoordig heeft het een grote toeristische potentie, waar de Nederlandse wielerjournalist De Rooij (1952) deze reisgids aan heeft gewijd. Hij bezocht en beschreef de volgende steden en landschappen: de culturele hoofdstad van Europa 2019 Matera, Aliano in het spoor van de schrijver Carlo Levi, de hoofdstad van Basilicata Potenza, Cosenza in Calabria, de zeestranden van Vibo Valentia, Reggo Calabria, Cantazano en Crotone en omgeving. De oudste bewoning dateert uit de Griekse tijd van 800 v.Chr. en daarna kwamen onder meer de Romeinen, Byzantijnen en Normandiërs. Alle natuurlijke en culturele bezienswaardigheden zijn rijk met kleurenfoto’s afgebeeld, de meeste van de schrijver zelf. Bronnen en indices op plaatsen en personen besluiten deze aantrekkelijk uitziende reisgids.