E-boek
Engels

Our creative brains : how world and mankind shape each other

Dick Swaab (auteur)
+1
Our creative brains : how world and mankind shape each other
×
Our creative brains : how world and mankind shape each other Our creative brains : how world and mankind shape each other

Our creative brains : how world and mankind shape each other

How do humans develop? At birth, our brains are only a third of the size to which they grow in adulthood. A safe, warm and stimulating environment is essential to allow the brain’s power to flourish. In addition, communication is of the utmost importance and art and music are among the most remarkable ways we can stimulate our brain. In Our Creative Brains, Dick Swaab reveals what makes us human:
Titel
Our creative brains : how world and mankind shape each other
Auteur
Dick Swaab
Taal
Engels
Oorspr. titel
Ons creatieve brein : hoe mens en wereld elkaar maken
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2019
1 digitaal bestand
ISBN
9789045037318
CloudLibrary
3ka9or9

Over Dick Swaab

CC BY 2.0 - Foto van/door Sxologist Wikipedia

Dick Frans Swaab (Amsterdam, 17 december 1944) is een Nederlandse arts en neurobioloog, die bekendheid geniet als hersenonderzoeker. Hij is emeritus hoogleraar in de neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en was tot 2005 directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Swaab leidt een onderzoeksgroep aan het Nederlands Herseninstituut in Amsterdam en is hoogleraar aan de Zhejiang Universiteit in Hangzhou, Volksrepubliek China.

Levensloop

Vader Leo Swaab was gynaecoloog en van Joodse afkomst. Hij was getrouwd met een protestantse vrouw. Tijdens de oorlog zat hij ondergedoken in zijn eigen huis. Hij werd echter verraden en opgepakt door de Duitsers. Zijn vrouw, inmiddels in verwachting van haar zoon Dick, hielp hem ontsnappen uit het hoofdkwartier van de Sicherheitsdienst.

Swaab werd geboren in de hongerwinter. Na hem volgde nog een broer en jong…Lees verder op Wikipedia