Boek Nederlands

Niets dan de waarheid

David Baldacci (auteur)

Niets dan de waarheid

David Baldacci (auteur)
Genre:
Een megalomane Amerikaanse wapenfabrikant stookt met valse uitingen via het internet de grootmachten zo op dat een wapenwedloop de wereldvrede in gevaar brengt. Ook onschuldige mensen worden geslachtofferd.
Titel
Niets dan de waarheid
Auteur
David Baldacci
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The whole truth
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2008
355 p.
ISBN
9789022994276

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands, Engels

Besprekingen

Deze 15e thriller van David Baldacci, een gewezen advocaat in Washington, verschilt op alle vlakken van zijn vorig werk. Zijn spannende plots spelen zich nl. meestal af in de machtigste kringen rond het Witte Huis, waarbij een onschuldige betrokken geraakt, die dan kriskras door de Verenigde Staten wordt opgejaagd door ultrageheime diensten. Niets dan de waarheid is echter Baldacci's eerste internationale actiethriller met een soort superman in de hoofdrol, die reis door wereldsteden als Amsterdam, Londen, Dublin en Parijs en door pittoreske Europese dorpjes. Ondanks het interessante thema is het verhaal dun en de stijl belachelijk eenvoudig, en blijven de personages clichés.

Het alfamannetje Shaw (zonder voornaam) is een soort huurmoordenaar tegen wil en dank in een ultrageheime officiële dienst. Na zes jaar missies te hebben volbracht, heeft hij de vrouw van zijn leven ontmoet en wil hij iets anders gaan doen. Misschien kan hij tolk worden, want hij spreekt vloeiend En…Lees verder
Een megalomane Amerikaanse wapenfabrikant stookt met valse uitingen via het internet de grootmachten zo op dat een wapenwedloop de wereldvrede in gevaar brengt. Ook onschuldige mensen worden geslachtofferd; daardoor vangt een klopjacht aan van een zeer geduchte geheim agent. Zijn pad kruist dat van een vasthoudende journaliste; met gevaar voor eigen leven proberen zij de meedogenloze manipulator te ontmaskeren. Een bijzonder fantasievolle thriller op een origineel gekozen gegeven die de liefhebber in een vloedgolf van actie, geweld en toevalstreffers meesleurt. Overdaad schaadt hierbij enigszins en subtiliteit ontbreekt, maar degene die daar geen problemen mee heeft, kan genieten van een overmaat aan ontspannende spanning. Speelt voor een klein deel in Amsterdam. Kleine druk.