Boek
Nederlands

Swinging Christmas

Benjamin Lacombe (auteur), Olivia Ruiz (naar het werk van)
+1
Swinging Christmas
×
Swinging Christmas Swinging Christmas
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In de dagen voor Kerstmis ontmoet Robin de oude Bernard. Bernard laat Robin jazzmuziek horen en leert hem wat leesplezier is. Groot vierkant prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en cd met vijf jazznummers. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Boeken, Muziek, Vriendschap
Titel
Swinging Christmas
Auteur
Benjamin Lacombe
Naar het werk van
Olivia Ruiz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Swinging Christmas
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[40] p. : ill. + cd
ISBN
9789044820843 (hardback)

Besprekingen

In de dagen voor Kerst gaat Robin, die woont in een dorp in de heuvels waar nooit iets gebeurt, in opdracht van zijn moeder gevulde mandjes rondbrengen bij arme en eenzame mensen. Zo belandt hij in een spookachtig oud huis waar hij bang voor is, maar ook naartoe getrokken wordt door de muziek die uit het huis komt. Daar ontmoet hij Bernard die alleen leeft te midden van boeken, muziek en zijn herinneringen aan zijn grote liefde, de jazzzangeres Sol. Robin ervaart in het contact met Bernard dat je door te lezen van alles kunt beleven op allerlei plaatsen, als je je maar durft open te stellen voor de woorden, net zoals je het gevoel in de muziek op je af laat komen als je er naar luistert. Dit grote vierkante prentenboek met paginagrote sprookjesachtige, magische en soms bijna fotorealistische illustraties is een echt sfeervol kerstverhaal, weliswaar zonder Kerstman of religie, over de liefde voor mooie verhalen en lezen, over vriendschap en de waarde van muziek in het leven en misschie…Lees verder

Swinging Christmas: Benjamin Lacombe naar het werk van Olivia Ruiz

Robin is negen en woont in Helemaalnietsgat, een dorp in de heuvels waar nooit wat gebeurt. Een dorp zo leeg, zo saai als de nieuwe naam die hij eraan gegeven heeft. Door mandjes rond te brengen bij eenzame mensen ontmoet Robin in een spookachtig oud huis Bernard die alleen leeft te midden van boeken, muziek en herinneringen aan zijn grote liefde, de jazzzangeres Sol. Robin leert dat je door te lezen van alles kunt beleven op allerlei plaatsen, of dat je het gevoel op je af laat komen als je naar muziek luistert. Benjamin Lacombe weet wat illustreren is, de bijgevoegde cd in jazzstijl jazzstijl vertolkt door Olivia Ruiz en The Red Star Orchestra maakt van het geheel een meesterwerk om puur te genieten, zonder Kerstman of religie, wel over de liefde voor mooie verhalen en lezen, over vriendschap, de waarde van muziek… een schitterend sprookje met een vleugje werkelijkheid.

Over Benjamin Lacombe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door A.Savin (Wikimedia Commons · WikiPhotoSpace)

Benjamin Lacombe (Parijs, 12 juli 1982) is een Frans illustrator en schrijver van jeugd(prenten)boeken en stripverhalen.

Biografie

Lacombe studeerde grafische kunst aan de École nationale supérieure des arts décoratifs (ENSAD) te Parijs. Tijdens zijn studies werkte hij al mee aan advertenties en animatiefilms en op negentienjarige leeftijd tekende hij zijn eerste stripreeks en werkte als illustrator mee aan enkele boeken.

Zijn afstudeerproject Cerise Griotte, een kinderboek dat hij zowel schreef als illustreerde werd meteen zijn eerste boek dat gepubliceerd werd in maart 2006 in Frankrijk. Een jaar later werd het uitgegeven in de Verenigde Staten waar het door het weekblad Time Magazine genomineerd werd in de top-10 van jeugdboeken van 2007. Sindsdien heeft Lacombe tientallen boeken geschreven en geïllustreerd, die uitgegeven worden in verscheidene talen. Lacombe exposeert zijn werken op regelmatige basis. Zi…Lees verder op Wikipedia