De rechercheurs James Gordon en Harvey Bullock bestrijden de misdaad in Gotham City en worden daarbij geconfronteerd met beruchte criminelen.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Gotham. Season 5
Acteur
Ben McKenzie Donal Logue David Mazouz
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2020
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
12 x 42 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888250853

Besprekingen

Vijfde en laatste seizoen (12 afleveringen) van een Amerikaanse misdaadserie, geschreven door Bruno Heller (The mentalist) en gebaseerd op de personages uit de Batman-strips van DC Comics. Hoofdpersoon is James Gordon (Ben McKenzie), die na een periode als premiejager weer terug is bij Gotham City Police Department. Samen met zijn collega Harvey Bullock (Donal Logue) strijdt hij tegen schurken die de stad bedreigen. In dit seizoen is de stad Gotham tot niemandsland verklaard en dient een nieuwe schurk zich aan: Bane. Intussen probeert Gordon te verhinderen dat criminele bendes de stad overnemen totdat een nieuwe held de stad zal gaan beschermen. Hij probeert het vertrouwen te winnen van de jonge Bruce Wayne, die later uit zal groeien tot superheld Batman. Beoordeling IMDb per aflevering: 7,8 tot 8,9. Henk Vernaut (Mijn Serie 4-5-’19): ‘Het beste aan de serie Gotham is (helaas) nooit Batman of James Gordon (Ben McKenzie) geweest en gelukkig weten de schrijvers dit ook. De uitblinkers v…Lees verder

Over Ben McKenzie

CC BY 2.0 - Foto van/door Genevieve719.

Benjamin (Ben) McKenzie Schenkkan (Austin, Texas, 12 september 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

McKenzie speelde American football op Austin High School voordat hij naar de Universiteit van Virginia ging, waar hij economie en buitenlandse zaken studeerde. Hij begon met acteren aan de universiteit en verhuisde in 2001 naar Los Angeles om acteerwerk te vinden.

Hij speelde in de serie The O.C. samen met Mischa Barton, die Marissa Cooper speelde. Ook in het echt waren ze korte tijd een koppel.

Tijdens de Democratic National Convention van 2004 en als voorstander van presidentskandidaat senator John Kerry gaf McKenzie een toespraak die jonge kiezers ertoe moest aanzetten te gaan stemmen. Hij is supporter van de Baltimore Orioles.

Carrière

McKenzie had een paar kleine televisierollen voordat hij de rol kreeg van Ryan Atwood, een w…Lees verder op Wikipedia