Boek
Nederlands

Bij Uil thuis en andere verhalen

Arnold Lobel (auteur)
+1
Bij Uil thuis en andere verhalen
×
Bij Uil thuis en andere verhalen Bij Uil thuis en andere verhalen

Bij Uil thuis en andere verhalen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bundeling met verhalen over Uil die bang is als hij alleen thuis is, over Sprinkhaan die op reis gaat en vader Muis die verhalen vertelt. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Bij Uil thuis en andere verhalen / tekst en illustraties Arnold Lobel
Auteur
Arnold Lobel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Owl at home ; Grasshopper on the road ; Mouse soup ; Mouse tales
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2022
248 p. : ill.
ISBN
9789021679525

Besprekingen

Een verzamelbundel van enkele bekende boeken van Arnold Lobel, de schrijver van o.a. Kikker en Pad. In deze uitgave zijn 'Bij Uil thuis', 'Sprinkhaan op stap', 'Muizenverhalen' en 'Muizensoep' opgenomen. De verhalen zijn humoristisch en wijs en lezen bijna als poëzie. Uil is aandoenlijk in zijn klunzige aanpak van niet bestaande problemen. In 'Sprinkhaan op stap' ontmoet de Sprinkhaan op zijn reis o.a. een appelworm en een huisvlieg, die de wereld schoon wil vegen. Vader Muis vertelt in 'Muizenverhalen' aan elk van zijn zeven kinderen een verhaaltje voor het slapengaan en in 'Muizensoep' redt een slimme muis zijn vege lijf door verhalen te vertellen. De schrijver illustreert zijn verhalen met veel mooie, kleine, zacht gekleurde tekeningen. Een prachtig verzorgde, kloeke uitgave, gedrukt op stevig, crèmekleurig papier. De eenvoudige taal en de ruime letter en regelafstand tussen de korte zinnen maken dat kinderen het al snel zelfstandig kunnen lezen. Toch komen de verhalen beter tot hu…Lees verder

Over Arnold Lobel

Arnold Lobel (Los Angeles, 22 mei 1933 - New York, 4 december 1987) was een Amerikaans auteur van kinderboeken. Hij illustreerde zijn eigen boeken en die van andere schrijvers.

Biografie

Lobel volgde een opleiding aan het Pratt Institute, een kunstacademie, waar hij zij latere vrouw Anita Kempler ontmoette. Na zijn afstuderen gingen ze in New York wonen, waar Lobel werk vond als reclametekenaar. Al gauw ging hij over op het illustreren van kinderboeken. Om te voorkomen dat hij de opbrengsten van de boeken met een schrijver zou moeten delen, begon hij ook zelf te schrijven. Arnold Lobel overleed aan aids-gerelateerde complicaties.

Lobel won de Caldecott Medal in 1981 voor zijn boek Fables.

Prijzen

  • 1971: Zilveren Griffel - Valentijn
  • 1981: Vlag en Wimpel - Bij Uil thuis
  • 1981: Zilveren Griffel - Bij Uil thuis
  • 1982: Vlag en W…Lees verder op Wikipedia