Boek
Nederlands

Trainen voor het leven : krachtig oud worden

Arie Boomsma (auteur)
+1
Trainen voor het leven : krachtig oud worden
×
Trainen voor het leven : krachtig oud worden Trainen voor het leven : krachtig oud worden

Trainen voor het leven : krachtig oud worden

Gezondheidsgids voor ouderen, met oefeningen om spierkracht te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren.
Onderwerp
Ouderen, Krachttraining
Titel
Trainen voor het leven : krachtig oud worden
Auteur
Arie Boomsma
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2022
181 p.
ISBN
9789044648119 (paperback)

Besprekingen

Een praktisch boek over spiertraining op oudere leeftijd. Ouder worden betekent verlies van spierkracht. Opstaan vanaf de bank, iets boven het hoofd wegleggen, veters strikken, evenwicht bewaren, al dat soort dingen worden moeilijker bij het toenemen van de jaren. Die alledaagse bewegingen vallen te trainen. Boomsma deelt de oefeningen die hij gebruikt als hij zijn vader van tachtig traint, steeds vanuit een praktische benadering: wat wil iemand nog kunnen doen, welke bewegingen zijne nodig om goed te blijven functioneren en hoe kan daarvoor getraind worden? Helder en zeer toegankelijk geschreven. Arie Boomsma (1974) is een bekende Nederlandse schrijver, model en presentator. Hij schreef meerdere boeken. Hij is eigenaar van de Vondelgym-sportscholen en een veelgevraagd spreker over vitaliteit en het bouwen van gezonde gewoontes. Als woordvoerder van de fitnessbranche schuift hij regelmatig aan op tv om een pleidooi te houden voor een gezonde samenleving.

Over Arie Boomsma

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Arie Ate Boomsma (Marken, 18 januari 1974) is een Nederlands televisiepresentator, fotomodel, auteur en ondernemer.

Levensloop

Jeugd en vroege loopbaan

Boomsma werd geboren als tweede zoon in een domineesgezin op Marken. Later woonde hij onder andere in Leersum, Stiens en Apeldoorn en, als basketballende student psychologie en communicatie, in de Verenigde Staten. Na terugkomst in Nederland werkte de 1,98 meter lange Boomsma nog enige tijd als fotomodel.

Zijn eerste televisieoptreden was in het Veronica-programma Uhhh... Vergeet je tandenborstel niet! van Rolf Wouters. Hij speelde hier glazenwasser. Na het meespelen in de televisieserie Finals van omroep BNN werkte hij acht maanden als omroeper voor Yorin.

Nadat hij met zijn vader - de predikant Pieter Boomsma - en zijn broer een boekje had geschreven over geloofsvragen, kwam hij ook bij het christe…Lees verder op Wikipedia