Als lezen moeilijk gaat.

Voor wie om één of andere reden last heeft met lezen, heeft de bibliotheek enkele oplossingen en tips.

MAKKELIJK LEZEN

Lezen is voor velen een feest. Maar voor wie moeite heeft met lezen, kan het heel lastig zijn. Speciaal voor hen heeft de bib boeken in een eenvoudige taal en stijl: "makkelijk lezen boeken". Ze staan in de bib in een apart rek met als opschrift "Makkelijk Lezen", meteen achter het laatste rek van de A-boeken. Op de zijkant van elk boek hangt dit icoontje.

 

LUISTERBOEKEN

Dit zijn cd's waarop jeugdboeken worden voorgelezen. 
 

 

DAISY-BOEKEN

Een Daisy-boek is een luisterboek op een speciale cd voor personen met een leesbeperking. Een Daisy-boek beluister je via een gewone cd-/dvd-speler met mp3-ondersteuning (maar dan geniet u niet van de navigatiemogelijkheden). Online Daisy-boeken beluisteren kan ook met aangepaste software (gratis verkrijgbaar en gratis te downloaden via  luisterpuntbibliotheek.be). Je kan hiervoor ook in de bibliotheek langskomen, we helpen u graag.


NUTTIGE WEBSITES

  • Heb jij een hekel aan lezen omdat je dyslexie hebt? Dan ben je op de juiste plaats bij Ikhaatlezen: zij kunnen je helpen met lezen.

  • Anderslezen is het Vlaams internetplatform voor toegankelijke e-boeken en luisterboeken. Je vindt hier de dagelijkse krant, een wekelijks tijdschrift, een roman, een non-fictieboek, een leerboek. Zowel luisterboeken met menselijke stem als met computerstem zijn mogelijk. Momenteel werkt Anderslezen vooral met Daisy-boeken. Daisy is een wereldwijde standaard voor boeken voor personen met een leesbeperking.