Aanbod scholen lager onderwijs

Een bibliotheek vol beleving, om te verkennen en te gebruiken!

De bibliotheek stoffig en uit de tijd? Helemaal niet! Teken in op onze activiteiten voor het schooljaar 2020-2021 en kom het te weten. Kom op ontdekking, wees welkom en laat je verrassen. Scrol naar beneden en bekijk het aanbod.

Interesse in ons aanbod?

  • Deelnemen is gratis, inschrijven wel noodzakelijk.  Inschrijven kan via  deze pagina en doe je vóór 31 mei 2020.  Inschrijven per klas, niet per leerjaar.
  • Volg zeker deze inschrijfvoorwaarden anders kunnen we je inschrijving niet garanderen.  Bij annulatie trachten we iedereen vooraf te verwittigen. 
  • Voor auteurslezingen voorzien wij een boekenpakketje van de auteur voor een naverwerking in de klas. Indien je dit wenst, gelieve dit reeds aan te vinken op het aanvraagformulier.
  • Nadat de puzzel gelegd is, ontvang je zo snel mogelijk een bevestigingsmail met hierin de concrete gegevens. 
  • We vragen je om tijdig (10 minuten op voorhand) aanwezig te zijn bij de activiteiten vanuit de bibliotheek.  Indien je de dag zelf vertraging hebt, verwittig je best zo snel mogelijk de bibliotheek.

Afmelden voor een lezing/activiteit.

  • Scholen hebben de mogelijkheid om in te schrijven voor lezingen en activiteiten in overeenstemming met hun eigen planning en noden. Zodra de inschrijving bevestigd wordt, is deze echter niet langer vrijblijvend. Met andere woorden: de school wordt verwacht aanwezig te zijn op afgesproken datum en tijdstip.
  • Indien er laattijdig geannuleerd wordt of indien de school niet komt opdagen, kan de gemeente overgaan tot het aanrekenen van een kost, zelfs als de voorstelling gratis werd aangeboden. De gemeente maakt immers kosten om deze activiteit te organiseren, die we zelf niet kunnen recupereren.
  • In uitzonderlijk geval en indien lang genoeg op voorhand geweten, kunnen we in overleg met de auteur/workshopbegeleider op zoek gaan naar een alternatieve datum.

Jouw mening telt

Wij appreciëren heel erg je mening. Laat ons daarom dus zeker weten wat je vond van de activiteit/rondleiding. Dit kan mondeling of via het evaluatieformulier dat je hier kan invullen. Wij houden rekening met je mening en stellen elke suggestie op prijs.

Op onze website hebben we een pagina speciaal voor het onderwijs, bekijk deze zeker ook.

1e kleuterklas

Lotta Kader

2e kleuterklas

Ruth Wielockx Kader

3e kleuterklas

Jan de Kinder kader

1e leerjaar

JBM KADER

2e leerjaar

Nielandt Kader

3e leerjaar

Melvin Kader

4e leerjaar

Doreen Kader

5e leerjaar

Fobie Kader

6e leerjaar

Ludo Kader

Boekje open

Hoe ga ik open als een boek?

Ik wil mezelf eens lezen,

bladeren en kijken

hoeveel pagina’s ik tel.

Of ik een sprookje ben

of meer een studieboek.

Zou ik mij kopen?

Lenen bij de bieb?

Alleen stiekem lezen

hoe ik afloop en zachtjes

terugzetten in de kast?

(Ted van Lieshout)